דף הבית / המגזין / לחץ נפשי ומערכת העיכול – כיצד לחץ משפיע על תפקוד מערכת העיכול?

לחץ נפשי ומערכת העיכול – כיצד לחץ משפיע על תפקוד מערכת העיכול?

אצל רבים מאתנו החרדה מלווה בכאבי בטן ואי נעימויות הקשורות בבטן, וזאת מכיוון שיש קשר סיבתי בין התופעות. על התופעה וכיצד מטפלים

אל תשמרו בבטן

יש קשר ישיר והדוק בין סטרס למערכת העיכול. כאשר אנו במתח כרוני, אספקת הדם למערכת העיכול מצטמצמת ותהליך העיכול נפגע. למעשה, העיכול מאט או אפילו נעצר כך שהגוף יוכל לכוון את כל האנרגיה הפנימית להתמודדות עם האיום הנתפס (1).

המשמעות המיידית עלולה להיות בעיות עיכול, עצירות, שלשול, נפיחות וצרבות. אם תגובת הלחץ מתרחשת מדי פעם הגוף מתאושש וממשיך לתפקד כרגיל. אם מדובר בסטרס מתמשך כמו בימי מלחמה, ותגובת הלחץ מופעלת לעתים קרובות מדי, לגוף קשה יותר להתאושש.

המעיים שלנו רגישים במיוחד למצבי רוח ורגשות, וידוע שתסמונת המעי הרגיז מושפעת ישירות ממתח נפשי, או "ציר מוח-מעי". בנוסף, כיום ידוע שלחץ עלול לפגוע באוכלוסיית החיידקים (מיקרוביום) במעיים שלנו, "החיידקים הטובים" שעוזרים לגוף בתהליך העיכול. מתח יכול להוביל להתפתחות של הפרעות עיכול, שבעצמן עלולות להגביר את רמות הלחץ (2).

ציר מוח - מעי. תקשורת דו-צדדית, ביוכימית בין מערכת העיכול ומערכת העצבים המרכזית.

אכילה רגשית – מדוע?

אחד ההורמונים העיקריים שמופרשים במצבי לחץ הוא הקורטיזול, המוכר גם בכינוי "הורמון הדחק". הפרשתו מביאה לעליית רמות הגלוקוז בדם, מה שעשוי לגרום מצד אחד להגברת תחושת הרעב והעייפות, ומצד שני לבחילות ולכאבי בטן (3).

אחד מתפקידי הקורטיזול הוא לגרום לגוף לתדלק את עצמו מחדש באנרגיה שהתרוקנה כתוצאה מהסטרס. הגוף צריך אנרגיה זמינה ובצורה מהירה, מה שמוביל לצריכה של מוצרי מזון עתירי סוכר. סוכר ושומן גורמים לתחושת סיפוק ונחמה, ולכן הם המזונות הראשונים שהאדם מחפש לצרוך בתקופות של מתח וחרדה. כדאי לווסת את צריכתם ולצרוך מזון שתורם יותר לגוף.

להרגיע את הנפש ואת הבטן

לא ניתן להימנע מסטרס באופן מוחלט, במיוחד בימי מלחמה, שתחושות כמו פחד וחרדה הם תגובה טבעית למצב לא טבעי. אבל, ניתן לשנות את ההתייחסות אל החרדה ולסייע במידה רבה בהרגעת הנפש. חשוב להבין כי הסטרס כשלעצמו מזיק לבריאות, תורם להתפתחות מחלות ובראשן מחלות דרכי העיכול ופוגע משמעותית באיכות חיינו.

פעולות שעוזרות להפחתת סטרס כמו הפחתת צריכת חדשות ותכנים במדיה החברתית, התנדבות בקהילה, פעילות גופנית, מפגשים עם חברים ומשפחה וכמובן שמירה על תזונה בריאה ומאוזנת.

חשוב לשמור על שגרת אכילה בריאה ולאכול באופן מאוזן ומותאם לגוף. מומלץ להימנע הן מזלילה בלתי נשלטת של מזון מתועש ועתיר בשומן וסוכר, ולהקפיד לשלב ירקות, סיבים וחלבונים בתזונה שלנו.

כיצד שתיית ג'ל אלוורה יכולה לעזור?

לשתיית ג'ל אלוורה יש פוטנציאל לשיקום והקלה גבוה במיוחד במקרה של קשיי עיכול הנובעים בסטרס.

מחקרים רבים מראים שמצביעים על כך שמשקה אלוורה יכול להקל על מצבים של עצירות, וכן יכול למנוע כיבי קיבה. הצמח מכיל אנזימים חשובים שמסייעים בפירוק סוכרים ושומנים, ולכן מסייע למערכת העיכול לפעול בצורה חלקה יותר (4) (5).

כמו כן, שתיית ג'ל אלוורה מטיבה עם אוכלוסיית החיידקים במעיים (6). הנוטריינטים והסיבים בג'ל פועלים כמֵאֲזֵן טבעי לאוכלוסיית החיידקים והשמרים במעיים, ובכך יכול לסייע בשיקום המיקרובים במעיים שנפגע כתוצאה מהסטרס המתמשך.

אלוורה יכולה לעזור בשיפור בקרת הסוכר בדם, מה שעשוי למנוע "אכילה רגשית".

במחקר אחד, צריכת 300-500 מ"ג אלוורה ביום הפחיתה משמעותית את רמות הסוכר בדם ב-72 אנשים עם טרום סוכרת (7).

מחקר אחר שנערך בקרב 136 אנשים מצא כי שתיית ג'ל אלוורה במשך 8 שבועות הפחיתה את משקל הגוף ואת אחוזי השומן בגוף, כמו גם שיפרה את יכולת הגוף להשתמש באינסולין, הורמון המעורב בשליטה ברמת הסוכר בדם (8).

שיפור בקרת הסוכר בדם מסייע למנוע עליות וירידות דרסטיות ברמות הסוכר בדם, מה שיכול למנוע תסמינים כמו רעב מוגבר (9).

לסיכום

אלוורה יכולה לעזור לטיפול בקשיי עיכול הנובעים מסטרס על ידי שיפור תהליך העיכול, שיקום אוכלוסיית החיידקים הטובים במעיים ואיזון רמת הסוכר בדם.

הפרדה ידנית של הג'ל הפנימי מהקליפה במפעלי FOREVER

איזה משקה אלוורה יביא לתוצאות הטובות?

בשוק קיים מגוון משקאות אלוורה, ולכן חשוב להיות זהירים כאשר בוחרים את המוצר המתאים עבורנו. הדבר הראשון שיש לקחת בחשבון הוא האיכות והטוהר של ג'ל האלוורה שהמוצר מכיל.

כדאי לבדוק את תהליך הייצור של ג'ל האלוורה המשמש לייצור המוצר. תהליכי שימור מסוימים, כמו מיצוי ופסטור פוגעים בערכים התזונתיים שבג'ל ופוגמים באיכות המוצר.

שימו לב: מוצרים שמכילים "מיצוי אלוורה", "אבקת אלוורה", "תמצית אלוורה", "ג'ל מיובש בהקפאה", כולם תהליכים הפוגעים בערכים התזונתיים של הג'ל, אינם אפקטיביים בהשוואה למוצר שמכיל ג'ל עלה פנימי מיוצב.

כמו כן, מומלץ לבדוק את אחוז האלוורה המופיע בתווית המוצר, ככל שהאחוז גבוה יותר, כך המוצר עשוי להיות איכותי יותר.

ג'ל האלוורה של FOREVER הינו המוצר הראשון שקיבל אישור על טהרתו מהמועצה הבין-לאומית למדעי האלוורה (IASC) . אנו מפרידים באופן ידני את קליפת העלה מהג׳ל הפנימי, ואז משמרים אותו בתהליך מוגן הפטנטים שלנו, שמשמר 100% מהנוטריינטים שבצמח.

מכיל 96% ג'ל אלוורה מיוצב בתוספת נוגדי חמצון וויטמינים.

טבעוני, ללא גלוטן, ללא תוספת חומרי טעם וריח וללא סוכר.

תמונה לבקבוקי אלוורה
משקאות האלוורה של FOREVER
  • מוצרי Forever הם אינם תרופה ואינם מיועדים לרפא מחלה כלשהי. ההסתמכות על המידע המפורט להלן היא על אחריות הקורא בלבד ומומלץ להתייעץ עם רופא מוסמך טרם רכישת מוצר כלשהו.
  • הנתונים המדויקים מופיעים על גבי המוצר, אין להסתמך על הפירוט המופיע באתר, יתכנו טעויות או אי התאמות, יש לקרוא את המופיע על גבי אריזת המוצר לפני השימוש.
  • התמונות והתאריכים המופיעים הינם להמחשה בלבד ואין להסתמך עליהם.

אנחנו חברת האלוורה

FOREVER הגלובלית היא המגדלת, היצרנית והמשווקת הגדולה ביותר של אלוורה ומוצרי אלוורה בעולם כולו. פיתחנו מומחיות בטיפול באלוורה, שאין שנייה לה בעולם. קראו עוד כאן

אישור IASC

מוצרי האלוורה שלנו היו הראשונים לקבל את חותם מהמועצה המדעית הבינלאומית למדעי האלוורה IASC.

100% יתרונות

האלוורה שלנו אינה עוברת הרתחה או פיסטור. אנו מייצבים את האלוורה באמצעות פטנט ייחודי, שמשמר 100% מיתרונותיה הבריאותיים.

מעל 40 שנה של צמיחה

אנו מייצרים מוצרי איכות התומכים בבריאות וביופי עם מרכיבים מהטבע מאז שנת 1978.

לא נוסה על בע"ח

אתם יכולים להיות בטוחים שכל המוצרים שלנו לא נוסו על בע"ח בשום שלב בתהליכי הייצור

מקורות

  1. Bhatia, Vikram, and Rakesh K. Tandon. "Stress and the gastrointestinal tract." Journal of gastroenterology and hepatology 20.3 (2005): 332-339.

  2. Bercik, Premysl, S. M. Collins, and E. F. Verdu. "Microbes and the gut‐brain axis." Neurogastroenterology & Motility 24.5 (2012): 405-413.
  3. Cherpak, Christine E. "Mindful eating: a review of how the stress-digestion-mindfulness triad may modulate and improve gastrointestinal and digestive function." Integrative Medicine: A Clinician's Journal 18.4 (2019): 48.

  4. Choi, H. C., Kim, S. J., Son, K. Y., Oh, B. J., & Cho, B. L. (2013). Metabolic effects of aloe vera gel complex in obese prediabetes and early non-treated diabetic patients: randomized controlled trial. Nutrition (Burbank, Los Angeles County, Calif.)29(9), 1110–1114. https://doi.org/10.1016/j.nut.2013.02.015

  5. Mathew, P., Thoppil, D., & McClinton, T. (2021). Hypoglycemia (Nursing). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK534841/

  6. https://www.nccih.nih.gov/health/aloe-vera
  7. Ramachandra, C. T., & Rao, P. S. (2008). Processing of Aloe vera leaf gel: a review. American Journal of Agricultural and Biological Sciences3(2), 502-510.‏ http://allaboutaloe.org/resources/Processing%20of%20Aloe%20Vera%20Leaf%20Gel.pdf  
עגלת קניות
Scroll to Top
דילוג לתוכן